Temat för årets regnbågsdag var: “Få plats! – Bemötande för alla”
Under dagen så fick jag lyssna på flera andra intressanta föreläsningar som bland annat handlade om hur bemötandet ser ut för transpersoner när de är i kontakt med vården.

Balder Navier Sarmiento från RFSL talade om normkritik och hbtq.

Underhållde gjorde fantastiska Tina Wilhelmsson som är en feministik vissångare som bland gjort ett album som är en hyllning till industrins kvinnor som heter “Visor på ackor.”

Ett fint omdöme som jag fick utav en som lyssnade:

“Axel Lilja som var en av föreläsarna under dagen pratade om hur det är att vara ung och leva med hiv i Sverige idag. Det var en gripande och väldigt intressant föreläsning. Axel berättade bland annat om vikten av att våga berätta för sina nära och hur han hade fått ett stort stöd från sin familj och sina vänner. Jag blev starkt berörd när han berättade om sitt första läkarbesök efter hiv-beskedet, där läkaren säger “Det kommer att gå bra det här.” och klappar honom på axeln. Att den klappen betydde så mycket för honom, eftersom han kände till den beröringsskräck som förknippas med hiv. Axels föreläsning kändes väldigt genuin, uppdaterad och gjorde mig hoppfull inför framtiden.”